Het unieke boek ‘Klaine Keizer’ is exclusief verkrijgbaar bij het Loosduins Museum — klik hier voor de openingstijden van de museumwinkel.
Waarom
De zorg is er voor de patiënt.
Patientenstem.nu heeft als doelstelling het gelijkwaardig betrekken van kankerpatiënten bij hun behandeling, het onderzoek naar verbetering van de behandeling en het beleid in de zorg.
Wij werken daarom aan en inspireren de inbreng van de patiënt, van een lijdende rol naar een leidende rol, zodat nieuwe behandelingen en medicijnen sneller beschikbaar zijn voor ieder.
Hoe (we het doen)
Door patiënten, hun omgeving, artsen, onderzoekers en andere belanghebbenden die een verschil willen maken rondom kanker een gezicht te geven. Door continu te benadrukken dat we samen
> sneller uniek zijn
> sneller slim zijn
> sneller ontdekken
en we dus samen sneller verschil maken bij kanker.
In het realiseren van onze visie houden we ons aan de volgende leidende principes:
– transparantie
– onafhankelijkheid
– rechtvaardigheid
– samenwerking.
Want niemand anders kan jouw wensen en verlangens beter verwoorden dan jijzelf. Jouw waarom stimuleert anderen om ook in beweging te komen en met jou te gaan voor een oplossing.
Wat (we doen)
Als de oplossing voor kanker personlized medicine is dan moet de person wel gezien en gehoord worden, in alle fases van zijn proces.
1. Een inspirerende site waarop de doelgroepen letterlijk een gezicht krijgen en die interactief is.
2. Patiënten aanmoedigen telkens weer van zich te laten horen.
3. Iedereen in de zorg en bij het onderzoek aanzetten als vanzelfsprekend patiënten te betrekken.
4. Uitleg geven van onze activiteiten die daaraan bijdragen.
Kort samengevat
Patientenstem.nu: patiënt erbij = sneller verschil maken bij kanker.
Ons uiteindelijke doel is een ‘nieuwe wereld’ te creëren waarin de kankerpatiënt vanzelfsprekend onderdeel uitmaakt van elke substantiele beslissing in alle processen rondom de ziekte kanker (voor, tijdens en erna). Dan is Patientenstem.nu overbodig.
Contact
ir Veronica van Nederveen, voorzitter bestuur
I: www.patientenstem.nu
E: patientenstem.nu@gmail.com
T: 06-34877963
In Theater en filmhuis Dakota wordt op woensdag 27 november het toneelstuk ‘Fightclub‘ opgevoerd.
Daarmee doet Dakota mee met de campagne ‘Orange the World‘ die aandacht vraagt aan geweld tegen vrouwen. Een campagne die loopt van 25 november tot 10 december.
Fightclub toont de harde realiteit van geweld tegen meisjes, gebaseerd op de gelijknamige film, en richt zich op de vraag hoe jongeren zich tot dit thema verhouden. Na de voorstelling zal Asefeh Eskandari van Nour+, ervaringsdeskundige en overwinnaar van huiselijk geweld, het nagesprek leiden.
Gnawa is een eeuwenoude spirituele en muzikale traditie uit Noordwest-Afrika, met wortels in Marokko. Het is ontstaan vanuit de gemeenschap van tot slaaf gemaakte Afrikanen die naar Marokko werden gebracht vanuit het gebied dat nu bekendstaat als Mali, Niger, Senegal, en andere delen van Sub-Saharisch Afrika. Verwant als voorloper van de blues die in de Verenigde Gnawa ontstond staat Gnawa muziek bekend om zijn trance-opwekkende ritmes waarbij de spirituele zang, de guembri in combinatie met de qraqeb (castagnette) een belangrijke rol innemen. De muziek gaat vaak gepaard met dans en zang, waarbij traditionele verhalen en lofzangen worden gezongen die verwijzen naar voorouders, heiligen en geesten. Naast de muzikale kant is het ook een vorm van spirituele genezing (Lila) en wordt het gezien als een manier om het lichaam, de geest en de ziel in balans te brengen.
Elk jaar vindt er in de Marokkaanse kuststad Essaouira een Gnawa festival plaats wat zich de afgelopen jaren vertakte over de hele wereld. Sinds 2019 is het Gnawa Festival vaste prik in de Haagse binnenstad met een grote diversiteit aan muziekstijlen, toneel, dans en workshops. Een initiatief van Stichting Multicultureel Jongerengeluid, in samenwerking met PAARD, Korzo theater, Theater De Regentes, Amare, Het Nationale Theater en ProJazz. Ondersteund door Gnaoua Culture, Juliana Plaza, DPS Media, Gemeente Den Haag en Fonds 1818.
Theaterproject De Geur van Eenzaamheid
Bestaat uit een tweeluik theatervoorstellingen
1e voorstelling: gastarbeider MAZLUM
2e voorstelling: ÖZLEM, dochter van een gastarbeider
Twee aangrijpende voorstellingen over mensen die zich ‘in den vreemde’ proberen te aarden en slechts enkelen die durven af te rekenen met de dilemma’s zoals; eenzaamheid, verlatenheid, isolement, sociaal- emotionele onderdrukkingen, huwelijksdwang en de angst voor femicide die hun blijft achtervolgen.
We worden getuige van de dilemma’s die tot nu toe onzichtbaar waren. Deze zinnenprikkelende voorstellingen nemen de kijker mee naar ‘een universum van aarding en vervreemding’. We zien de oorzaken en effecten van een man, een vader die in de jaren ‘60 naar Nederland is gehaald voor de wederopbouw van de Nederlandse economie. We krijgen een inkijk in de verscholen verhalen van de dochters die voor gezinshereniging naar Nederland zijn gehaald.
Twee afzonderlijke levens, die schijnbaar onafhankelijk van elkaar lijken, maar in wezen niet echt van elkaar verschillen. Wat de verhalen gemeen hebben, zijn; deze dilemma’s die veroorzaakt zijn door ’cultuur, cultureel erfgoed, opvoeding, socialisatie en onderwijs’. Alle personages voelen zich ’vervreemd en gehalveerd’. Ze dragen een onpeilbaar verdriet van: pijn, teleurstellingen en angsten met zich mee die hun toekomst heeft overschaduwd.
De beide toneelteksten zijn geschreven en worden gespeeld door de Turkse Rotterdamse Damla Yürü die tot de derde generatie behoort en Imam Hasan Çakmak die in het kader van gezinshereniging in de tweede helft van de jaren tachtig uit Turkije naar Nederland is gekomen. Damla is een autodidacte theatermaker. In het dagelijks leven is zij ervaringsdeskundige cptss met een eigen praktijk in hypnotherapie, NLP en familieopstellingen. Daarnaast geeft zij trainingen weerbaarheid aan cultureel diverse vrouwen.
Imam Hasan is de allereerste theatermaker uit Turkije die als theatermaker is afgestudeerd aan de Academie Voor Expressie en Gebaar in Utrecht.
Over TIJDA Kunst en Cultuur
TIJDA Kunst en cultuur ontwikkelt, kunst- en cultuurprojecten vanuit maatschappelijk actuele thema’s, (taboe) onderwerpen en tegenstellingen. Dit gebeurt vanuit de vraag en het perspectief; wat zijn de invloeden van ‘cultuur, cultureel erfgoed, opvoeding, socialisatie en opleiding’ bij het ontstaan, het beleven en het vormen van maatschappelijk actuele thema’s. Maatschappelijk actuele projecten, activiteiten, producties en voorstellingen hebben een belangrijke bijdrage aan ontmoeting, verbinding, het belichten van actuele onderwerpen en het vormen van een hedendaags debat.
Bied Stichting Eekta geschikte huisvesting in Den Haag
De recente eis van de gemeente Den Haag dwingt Eekta haar locatie te verlaten, wat onze missie en gemeenschap bedreigt.
Uit naam van de Surinaams Hindostaanse gemeenschap en Eekta-supporters uiten we ernstige bezorgdheid over de huisvesting aan de Boylestraat.
Laten we verenigen, teken de petitie.
De Lieve Tandarts heeft als missie om zoveel mogelijk mensen weer naar de tandarts te laten gaan en preventieve mondzorg bereikbaar te maken voor iedereen. Voor jong en oud, arm en rijk, angstig en niet angstig. Kijk daarvoor op www.delievetandarts.nl.
In en rondom Den Haag werken we samen met acht bevlogen praktijken die alle aandacht hebben voor hun patiënten en waar nodig ook meer tijd inplannen. Ze houden altijd rekening met de angstgevoelens van de mensen die zich aanmelden. Ook schaamte en financiële problemen spelen vaak een rol. Daarom proberen we iedereen te motiveren openhartig te zijn als dit een rol speelt. Schaamte is echt niet nodig, mondzorgprofessionals zien dagelijks zoveel patiënten en zijn ervoor om je de zorg te verlenen die je nodig hebt. Als praktijken weten van je financiële sores dan kunnen zij ermee rekenen en vooraf al betalingsregelingen afspreken, bijvoorbeeld via de factoringmaatschappij waar ze mee werken. Wist je trouwens dat mondzorg voor kinderen tot 18 jaar via de basisverzekering vergoed wordt en dus meestal niets kost?
De Haagse Stadspartij maakt zich ernstig zorgen over de rattenplaag in Mariahoeve. “Dit kan zo niet langer”, aldus Fatima Faïd van de Haagse
Stadspartij.
Meer weten: Ratten grijpen de macht in Mariahoeve
The Beautiful Unseen is een organisatie die is opgericht om vrouwen uit kwetsbare posities een hoopvol perspectief te bieden.
Meer weten www.thebeautifulunseen.com
KrokusKabaal is het leukste theater- en kunstfestival voor Haagse kinderen in de voorjaarsvakantie!
Op woensdag 21 februari start een programma met workshops en voorstellingen.
Meer weten: KrokusKabaal in Theater De Vaillant
In het hart van Den Haag In de broedplaats The New Farm vind je ‘De Haagsche Cacaofabriek’.
Duurzame en eerlijke chocolade van de hoogste kwaliteit.
Meer weten: www.haagschecacao.nl