Escampjournaal zomer 2024

Den Haag TV uitzendingen elke woensdagavond om 19.00 uur, van 31 juli t/m 28 augustus 2024


Vakantiepark Zuiderpark

Het Vakantiepark is al drie jaar op rij een groot succes! Iedere zomer is er zes weken lang gedurende de hele zomervakantie Het een steeds wisselend programma. Voor het ultieme vakantiegevoel kom je naar het Zuiderparktheater. Dit jaar waren bij de opening van het kinderfeest in deze zomer.


Opening Zorgkamer Zuidwest

De Zorgkamer ZuidWest aan de Dreef 76 wil een laagdrempelige plek zijn voor iedereen met vragen over gezondheid, welzijn en welbevinden. En op 5 juli werd deze feestelijke geopend (al was deze al langere tijd in gebruikt genomen). Veel mensen uit de wijk, belangstellenden, partners en zorg-professionals uit de regio waren hierbij aanwezig.


De grootste stads BBQ van Den Haag

Op 19 juni kwam heel Zuidwest samen bij de Participatie Keuken voor een gezellige avond vol lekker eten, live optredens en goede gesprekken. Met een lekker zonnetje erbij was het de ideale plek om buurtbewoners en vrienden te ontmoeten en samen te genieten.Deze editie werd niet gehouden in het zuiderpark, maar op hun eigen locatie aan de Guntersteinweg.


De Kookschool

De Kookschool is een lokaal en inclusief ondernemersprogramma voor en door een diverse groep vrouwen, die samen impact willen maken. Koken en ondernemen hebben veel met elkaar gemeen hebben. Met de juiste ingrediënten, liefde, lef en volharding kan je een geweldig gerecht maken.


Latin in the Park

Deze zomer neemt Latin in the Park ons mee op reis door Zuid-Amerika. Op vrijdag 2 augustus werd er een hele avond een ode gegeven aan Colombia. Tijdens een sfeervolle avond werd er natuurlijk volop gedanst op live muziek, een dj tot na zonsondergang, sfeervolle zithoekjes en natuurlijk ijskoude drankjes om mee af te koelen.


Flashmob Banaan

Het Zuiderpark werd op Woensdag 10 juli goed bezocht door ‘bananen’ en vooral de kleur geel. Vele enthousiastelingen gaven gehoor aan de oproep van Jeroen Schipper om naar het Haagse stadspark te komen voor een flashmob. Veelal jeugdige fans zorgden voor een onvergetelijke middag en stonden tevens stil bij het ongekende succes van de YouTube-hit Banaan.



Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door
:
Het Zuiderpark theater, Zorgkamer Zuidwest, De Participatie Keuken, ROC Mondriaan, Latin in the Park, Gemeente Den Haag Zuidwest, Annemarie de Bruijn, Leyla Benali, Sevim Özdemir, Ben Lachhab, Oarda Abgar, Marianne Bruijn, Asceline Groot, Daniël, Rish, Jeroen Schipper en Paul Waye.

Van uit het Escampjournaal:
Redactie: Rian de Bruin, Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Fritz van der Koelen, Kees Kouwenberg, Marian Loth, Nicole Nyqvist, Henri Power, Tooske Pronk. Camera Team: Marlies Drooger, Marian Loth, Nicole Nyqvist. Verslaggeving: Judy Borst, Fritz van der Koelen, Tooske Pronk. Camera: Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Kees Kouwenberg. Montage: Judy Borst, Jolanda Hillebrand, Fritz van der Koelen, Marian Loth, Nicole Nyqvist. Eindmontage: Kees Kouwenberg Coördinatie : Judy Borst en Marcel van Geenen.